Veld

Alle veld teams

 

Drienerlo heeft 8 veld teams, 2 dames en 6 heren teams. Altijd de 'Veld' teams genoemd, maakt Drienerlo een onderscheid tussen het zaalvoetbal (oftewel de 'Zaal') en de Veld teams. Beide dames teams en Veld 1 - 4 trainen allen gedurende de week, terwijl Veld 5 alleen wedstrijden speelt op zaterdag. Alle teams komen uit in de KNVB competities, met wedstrijden zowel thuis, en uitwedstrijden in en rond Enschede. 

Drienerlo startte haar voetbalhistorie met 2 heren teams per het 1965/1966 seizoen. In de kleuren groen en rood, speelden de teams in de 3e Klasse van de TVB (Twentsche Voetbal Bond), een onderbond van de KNVB.  Per 1982 kwam het eerste damesteam bij Drienerlo. 

Drienerlo werd TVB kampioen van de 1e Klasse A zaterdag in 1974-1975 en maakte het volgende jaar haar debuut in de KNVB competitie. Een ander hoogtepunt dat jaar was de toetreding van Drienerlo in de zaalvoetbalcompetitie in 1975-1976, en werd het jaar erop gelijk kampioen in de Twentse regio.  

In 1984, maakte Drienerlo kennis met trainer Kalle Oranen, oudspeler van FC Twente in de gloriejaren waarbij hij de verloren UEFA Cup-finale van 1975 nog speelde. Na een periode in de zaal, werd hij in 1987 trainer van Veld 1 en bleef daar 20 jaar lang. Na zo'n markant persoon kwam er nóg één. Frank Eulderink was al verbonden aan de UT en Drienerlo en werd (was het wel door een aparte constructie waarbij het bestuur ook op haar hoofd krabde) succesvol trainer van Drienerlo 1. Hij werd tweemaal kampioen in de 3e Klasse en schreef geschiedenis door Drienerlo in twee periodes in de 2e Klasse te laten voetballen. Frank zwaaide na 9 jaar als trainer van Drienerlo 1 af, waarna het stokje werd overgenomen door Robert Harperink per seizoen 2017-2018. Veld 1 speelt momenteel in de 4e Klasse zaterdag. 

Wil je meer weten over de Veld teams, of dieper in de annalen duiken? Vraag het ons of kijk eens verder naar onze historie!