Over v.v. Drienerlo
Over UnionCard en verenigingsheffing
Over andere zaken

Over v.v. Drienerlo:

Q: Lid van Drienerlo worden? Waarom dat dan?
A: Heel simpel. Omdat het de mooiste club van Nederland is! Toch meer volkomen rationele, objectieve redenen nodig? Zie hier

Q: Ik weet het nog niet. Kan ik al kennis maken met de club zonder lid te worden?
A: Natuurlijk! Train eens mee, of vraag een huis- of studiegenoot eens naar Drienerlo! Als grootste studentensportvereniging van Enschede is er ongetwijfeld een Drienerlo'er die je kent.

Q: Welke lidmaatschappen zijn er?
A: Vele. Je kan extern (KNVB competities) en intern (IVC en IZC) spelen. Zaal en/of veld. Dames en(?)/of heren. Trainen en/of wedstrijden. Check hier alle lidmaatschappen

Q: Wat is het niveau?
A: Drienerlo acteert op alle niveau's, van Hoofdklasse (Zaal 1) t/m de Kelderklasse (Veld 5). Je kan dus ook bij ons terecht zonder enige voetbalervaring.

Q: Geldt Drienerlo als opstapje naar FC Twente of andere lokale trotsen?
A: Laten we eerlijk zijn: hadden we daar genoeg talent voor, dan waren we wel eens gescout. Alhoewel, na Twente's degradatie zijn er wellicht nu mogelijkheden. En gezien Twente wel eens op ons kunstgras traint, zal men vast bekend worden met de unieke mentaliteit die er bij ons heerst, en mogelijkerwijs toepasbaar is in de Keuken Kampioen Divisie.

Q: Nou, FC Twente hoeft ook weer niet, maar kan ik na 5 - 12 jaar (3 + 1 jaar bachelor, 2 + 1 jaar master, 4 + 1 jaar PhD) bij Drienerlo een stapje hoger of ergens anders terecht?
A: Jazeker. Drienerlo geldt nog altijd als kraamkamer voor PW, een burgerclub in Enschede. Ook zijn er in de afgelopen jaren spelers die zijn vertrokken naar Rigtersbleek, op FC Twente na de hoogst spelende club van Enschede. Uiteraard is de transferprijs een kratje bier.

Q: Ik ben fervent supporter van Drienerlo, maar voetbal absoluut niet.
A: Prima hoor! Toch lekker naar de feestjes, toernooien, en vol terecht de Drienerlo merch dragen? Wordt dan 15 eurolid, zonder een UnionCard of verenigingsheffing te betalen! Kan je zelfs nog eens 4 wedstrijden invallen mocht je na een avondje VB of Paddy's echt overgehaald zijn.

Over UnionCard en verenigingsheffing:

Q: Huh? Verenigingsheffing?
A: Ja, voor elke studentensportvereniging van de UT betaal je verplicht verenigingsheffing. Je kan dit pas betalen nadat je je inschrijfformulier bij Drienerlo is ingediend. Lees hier hoe.

Q: Waarom moet ik een UnionCard hebben?
A: Net als verenigingsheffing, is de UnionCard verplicht voor elke sportende student. Je dient een UnionCard te bezitten om lid te worden bij Drienerlo. Koop er eentje via het online portal vóór je aanmelding bij Drienerlo.

Q: Wat heb ik aan een UnionCard?
A: Best wat. Niet alleen kan je ermee voetballen bij Drienerlo, en gratis op alle velden, maar je kan er ook gratis mee zwemmen, balletten, poolen, drummen en squashen. Dan hebben we het nog niet over de vele kortingen, zoals voor wedstrijden van FC Twente! Check al het voordeel hier.

Over andere zaken:

Q: Ik snap maar weinig van al deze procedures om lid te worden...
A: Tja, wijzelf ook. Nadat het overkoepelende sportorgaan van de UT in de afgelopen 10 jaar in 3 verschillende vormen heeft bestaan, is er veel onduidelijkheid en rompslomp ontstaan. Gelukkig ben je niet voor niets student en kan je het op den duur allemaal uitvogelen!

Q: HELP! Ik heb nog steeds hulp nodig!
A: Cool cool cool. Stuur rustig een mailtje naar het bestuur: bestuur@vvdrienerlo.nl, dan helpen zij je verder.