Het manifest: Sportiviteit op de velden

Op woensdag 11 september gingen vier van onze bestuursleden op pad naar de Grolsch Veste om te kijken wat er was gekomen van het manifest. Afgelopen seizoen waren er veel gewelddadige incidenten om en rond het veld in Enschede. Het manifest werd hierdoor opgezet door de FEV (Federatie Enschedese Voetbalverenigingen) de scheidsrechtersbond en door de KNVB. 

Wij als Drienerlo staan ook achter dit manifest, net als 21 van de 24 andere clubs in Enschede. Dit document kent dan ook twee kernpunten: "De clubs die het manifest ondertekenen beloven hiermee op te treden tegen opruiende taal langs en op het veld, daar moeten zij de eigen leden op aanspreken. Ook willen we de opleiding voor clubscheidsrechters verbeteren, aangezien zij vaak de slachtoffers zijn van de agressie" zegt Gijs Rekers van de FEV. 

De eerste positieve aspecten van het manifest zijn al duidelijk zichtbaar. Clubs in Enschede willen weer tegen elkaar voetballen en clubs buiten Enschede durven weer naar onze mooie stad te komen. Het amateur voetbal gaat in onze studentenstad dan ook een positiever licht zien.

In de onderstaande afbeelding zijn alle verenigingen te zien die het manifest hebben ondertekend. Elke vereniging heeft 2 bestuursleden, 1 scheidsrechter en 1 speler meegenomen. 

Gemaakt
2019-11-21 17:36:51
Aangepast
2019-11-27 14:51:20
Auteur
sstrik
0 reacties