IJsbeer van de maand: Luuk Rooijakkers

De redactie is ontwaakt uit de winterslaap, en de volgende ijsbeer van de maand is ondervraagd. Deze maand een speler uit de zaal: Luuk Rooijakkers. Voor het interview, klik op 'meer'.

Speler statistieken: 
- Naam: Luuk Gijs Rooijakkers
- Leeftijd : 26 jaar
- Studie+ jaar : Technische Bedrijfskunde, 8e jaars. Bezig met afstuderen, als het goed is klaar in zomer
- Team:  Zaal 1
- Positie:  Keeper
- Lid van Drienerlo sinds:  2013 extern, daarvoor intern.

- Commissies binnen Drienerlo: TC, Promotiecommissie, IZC coordinator.

- Oude club: v.v. Terborg

-Favoriete club: De Graafschap

 

 

Hoe ben je bij Drienerlo terecht gekomen?
“Ik ben hier eigenlijk pas vrij laat begonnen, studeerde al vier jaar. Daarvoor heb ik altijd bij m’n ouders op het veld gespeeld. Op het moment dat ik ging studeren maakte ik de overstap van de junioren naar de senioren, en de trainer van het eerste beloofde me kansen als ik bleef trainen. Ik ben met een intern team begonnen, vervolgens werd ik overgehaald om extern te gaan spelen. Mijn debuut was de laatste wedstrijd van het seizoen voor zaal 2. Op de heenweg in het busje naar Hardenberg hoorde ik dat als we zouden verliezen, dat we dan gedegradeerd waren. We wonnen 8-6 en vierden het op de terugweg in de bus. Toen was ik verkocht”.

 
Inmiddels ben je toch al een aantal jaartjes actief onder de lat bij Drienerlo, wat vind je er zo mooi aan?

 

“De combinatie van gezelligheid, ouwehoeren en samen presteren. Met het busje naar uitwedstrijden, das om en muziekkrat mee. Iedereen bij burgerclubs kijkt je aan, maar als de wedstrijd begint, dan doen we er ook alles aan om te winnen.”

 

Hoe ben je erop gekomen om te gaan zaalvoetballen? Als keeper ben je in zo’n klein veld toch vooral schietschijf.

 

“Je krijgt wel veel te doen. Je went eraan, en bent wel meer bij het spel betrokken. Je moet wel scherp blijven. Terugspelen mag niet, wat scheelt, want ik kan niet voetballen. Verder ben ik ook eigenlijk wat te klein als veldkeeper.”

 

Heb je altijd al gekeept? Mij lijkt dat je niet bent begonnen omdat je de dikste was, was je dan zo slecht met een bal aan je voet?

“In de E-tjes wilde niemand meer keepen. Toen ben ik het maar gaan doen. Het zal wel niet gekomen zijn omdat ik de vedette was en er iedere wedstrijd 2 maakte…”

 

Wat is je mooiste Drienerlo moment? 

“In mijn eerste jaar bij het eerste speelden we nacompetitie voor promotie naar de topklasse. Uit in Apeldoorn, de wedstrijd voor ons speelden ze voor promotie naar eredivisie. De zaal zat bomvol. Van de 600 die voor de eerste wedstrijd kwamen, bleven er 300 zitten. We wonnen met 4-1. Uiteindelijk resulteerde de volgende ronde gelijk in een dieptepunt: Tegen Wichen wonnen we thuis met 4-1, wat 8-1 had moeten zijn. Uit verloren we met 7-3 in de laatste minuut. Hierdoor liepen we promotie mis.”

 

Wat zou je eigenlijk nog wel eens mee willen maken bij Drienerlo?

“Een prijs pakken, het kampioenschap of de beker. Of een keer een toernooi winnen, bijvoorbeeld IUTT, TISC of het GNSK.”

 
Wie is het grootste talent van de Drienerlo zaalselectie? 
“Dit is een lastige… De huidige talenten moeten zich nog bewijzen. De beste zaalvoetballer met wie ik ooit heb samengespeeld was Nils Dijkstra. Hij begreep het spelletje echt goed.”


Wat is volgens jou het beste krachtvoer voor een wedstrijd, of heb je andere rituelen voor de wedstrijd? 

“Keepers zijn wel bijgelovig. Voor de wedstrijd tik ik altijd even de lat aan. Verder valt het mee. Heel veel van ons hebben wel rituelen. Dit verschild van een kwartier op de pot tot een vaste kop koffie of banaan.”

 

Nooit meer voetballen of nooit meer alcohol? 

“Lastig. Nooit meer voetballen zou ik nooit kunnen. Als ik geblesseerd raak zou ik wel gaan coachen of zoiets”

 

Nooit meer voetballen of nooit meer seks?

“Dacht dat deze net al zou komen haha.. Gevaarlijk dat ik een vriendin heb natuurlijk. Voetbal speelt wel een hele grote rol in m’n leven en als ik het al niet meer zou mogen kijken, gaat dat hem niet worden.”


De veld-tak van de club is goed verwend met een nieuw kunstgrasveld. Waarmee zou de zaalselectie verwend kunnen worden?  

“We hebben al een gave muziekkar. Ze mogen wel een grote, nieuwe sporthal bouwen. Alle tentamens die daar gehouden worden zijn niet echt bevorderlijk voor de kwaliteit van de vloer. Verder is er ook weinig ruimte en tijd omdat er zoveel verenigingen zijn die de zalen willen gebruiken.”

 

Waar mogen we jou ’s nachts voor wakker maken? 

“Moet je wel met iets heel goeds komen, zeker als het midden in de nacht is. Laat mij maar lekker slapen.”
 

De ijsbeer van Drienerlo of de zebra van de Graafschap:

“De zebra van de Graafschap vind ik zo’n onzin. De enige overeenkomst die ik kan bedenken is omdat ze gestreepte shirts hebben. Dan sowieso de ijsbeer van Drienerlo.”

 

Zou je liever de beste speler van de Graafschap zijn of de slechtste speler (dus reservekeeper) van Bayern Munchen?

“Sowieso de vedette van de Graafschap. Reservekeeper lijkt me niks, dat is zo’n ondankbare taak. “

 

Van welke speler zou je het liefst een penalty stoppen?

“Van onze penaltykoning Casper Bresters. Dit is echter vrij lastig, want hij schiet hem altijd naast.“

 

Een fantastisch WK keepen en in de finale 3 beslissende blunders maken, of in de groepsfase anoniem uitgeschakeld worden?

“Als keeper val je altijd wel meer op als je een fout maakt. Dus die blunders die je dan in de finale maakt moeten mensen maar doorheen kijken.”

 

Zou je wel eens een beschuitje willen eten met Patricia Paay? 

“Nee daar wil ik ver van uit de buurt blijven, dan gebeuren er allemaal rare dingen.”

Sportief verliezen of onsportief winnen? 

“Sportief verliezen, dat vind ik juist wel mooi aan Drienerlo ook. We lachen burgerclubs vaak uit die gaan schelden en ander onsportief gedrag vertonen.”

 

Wat vind je ervan dat in de media de nadruk vooral op veldvoetbal ligt? Volg je zaalvoetbal zelf een beetje?

“Ja, dat is best wel jammer. Vrijdagavond zit ik wel een naar de Jupiler League te kijken en dan vraag ik mezelf echt af waar ik naar zit te kijken”, aldus Luuk, die wel vaste klant is op de Vijverberg. “ Zaalvoetbal is zelden op TV. We zijn laatst met de selectie naar een interland geweest, echt mooi om te zien. Zaalvoetbal zou misschien wel Olympisch moeten worden om wat meer aandacht te krijgen.”

 

 

 

“Verder volg ik het zaalvoetbal wel, maar je moet echt op het YouTube kanaal van de KNVB gaan kijken. Het is ook wel een beetje dat zaalvoetbal in Nederland is weggezakt, ondanks dat we ons onlangs bijna hebben geplaatst.”

 

Hoe komt dit?

“Er is geen jeugdstructuur in Nederland. Pas vanaf de senioren komt zaalvoetbal erbij. Veel veldspelers doen het er ook naast. In het buitenland is dat beter. In Italië hebben alle grote teams ook een zaal-tak en in Oost-Europa zijn de temperaturen gunstiger voor voetbal binnen.”


Zou je liever de Champions League winnen, het WK veld of het WK zaal? 

“WK vind ik mooier dan de Champions Leaugue, omdat je het echt met je land doet. Dan kies ik voor het WK veld, heb nu al twee WK’s meegemaakt dat het net niet lukte. Hoewel ik de kans groter acht dat de Graafschap Europees voetbal gaat halen, dan dat Nederland Wereldkampioen wordt.”

 

Van wie zou je nog wel eens een training willen krijgen? 

“Van een echte toptrainer in het zaalvoetbal, op tactisch gebied valt nog veel te leren.”


Met welke voetballer zou je wel eens een dagje willen ruilen? 

“Ik zou wel een dag de Zlatan uit willen hangen. Hij is zo’n beetje het tegenovergestelde van wat ik ben, maar dat lijkt me wel mooi voor een dagje.”

 

Om de politiek er nog even kort bij te betrekken: weet je al op welke politieke partij je gaat stemmen?

“Ik heb laatst een stemwijzer gedaan, volgens mij kwam er D66 uit.”

Verder nog iets?

“Iedereen zou ik willen oproepen om eens zaalvoetbal te proberen. Bijna iedereen die komt studeren doet het voor het eerst en vind het gelijk leuk!”

 

 

Gemaakt
2017-02-18 12:54:47
Aangepast
2017-02-18 12:59:09
Auteur
JHarbers
0 reacties