´De volgende penalty voor Drienerlo is gewoon voor mij!´

Om de site interactiever te maken voor leden, interviewt de redactie iedere maand iemand anders. Deze persoon is dan ´ijsbeer van de maand´. We trappen de nieuwe rubriek af met nieuwbakken praeses Sander Blokhorst, die een aantal drukke weken achter de rug heeft. “Het is druk, maar ik geniet er zeker van. We hebben een leuke groep.” Naast de drukte heeft hij genoeg tijd gevonden om mee te werken aan dit interview.

Speler statistieken:
- Naam: Sander Hendrikus Maria Blokhorst
- Leeftijd: 22 jaar
- Studie+ jaar: Creative Technology, 5e jaars student
- Team: veld 1
- Positie: Back of aan de zijkanten op het middenveld. Eigenlijk bijna elke positie al gehad op het veld a la Kevin Grosskreutz.
- Lid van Drienerlo sinds: dit is het 3e jaar.
- Commissies binnen Drienerlo: StAf en natuurlijk nu voorzitter van de vereniging.
- Oude club: WVV ’34 te Hengevelde

1. Wat is je mooiste Drienerlo moment?

“Ik heb al vele mooie momenten voor Drienerlo meegemaakt”, die aarzelt alsof hij z’n favoriete kind uit moet kiezen. “Maar het eerste moment waarop ik besefte wat een mooie club het is, was mijn eerste Drienerlodag. Deze dag werd georganiseerd door de selectieuitjescommissie en bestond onder andere uit een Pubquiz in de kantine. Ik kende tot dat moment nog niet heel veel mensen buiten mijn team, maar ik vond het mooi om zo veel onbekende gezichten te zien die allemaal echt meegingen in de ‘Drienerlo-sfeer’.”


2. Welke Drienerlo moment zou je het liefst zo snel mogelijk willen vergeten:

“Dan denk ik terug aan de officiële opening van ons kunstgrasveld, waarbij wij onze wedstrijd speelden tegen oud-Twente. Ik kapte een verdediger uit, maar wist de bal niet in het doel te schuiven, wat toch vrij simpel was. Dit had mijn eerste goal voor v.v. Drienerlo kunnen zijn. Was dit gebeurd tegen oud-Twente had dat toch wat extra’s met zich meegebracht”.


3. Wat is je Drienerlo droom?

“Scoren voor Drienerlo.”

4. Wie is het grootste talent van Drienerlo?

“Dit is een lastige, kunnen we hier straks op terugkomen?” Even later betreedt Mitchel Haring de bestuurskamer. “Natuurlijk! Mitchel Haring, topscorer van v.v. Drienerlo is het grootste talent dat wij op de velden hebben rondlopen.”


5. Wat is volgens jou het beste krachtvoer voor een wedstrijd?

“Twee gebakken eieren, met spek en tomaat.”


6. Je bent nu ijsbeer van de maand, maar wat is eigenlijk je lievelingsdier?

“Kippen”. Voor de mensen die de obsessie van Sander met kippen en eieren niet helemaal begrijpen, onze voorzitter heeft in vakanties regelmatig tussen de kippen rondgelopen om eieren voor z’n geld te zien. “Mooi man, beetje kippen knuffelen!”. De kunst hierbij is natuurlijk om de kippen niet te hard te beroeren. “Het aantal kippen dat ik de kop om heb moeten draaien, nooit met liefde overigens, is niet op twee handen te tellen.”


7. Nooit meer voetballen of nooit meer alcohol (OF seks)?

“Dit kan niet als voetballer bij v.v. Drienerlo. Ik ben eerder begonnen met voetballen dan met alcohol drinken en dit heb ik altijd met plezier gedaan.” Onze eigen ‘man met de hamer’ is niet erg consequent met zijn beargumentatie, blijkt bij het dilemma ‘nooit meer voetbal of nooit meer seks’.  Met in z’n achterhoofd dat er altijd risico’s zijn om nooit meer te kunnen voetballen door een blessure, volgt vol overtuiging: “hoewel ik ook hierbij eerder begonnen ben met voetballen, kies ik voor de optie nooit meer voetballen.”


8. Groen of wit?

“Groen. Mijn oude club speelde in de kleuren groen en geel, hierdoor was de stap naar Drienerlo niet al te groot.”


9. Je hebt samen met je teamgenoten naakt geposeerd voor Domino’s. Volgens de geruchten stromen de aanvragen voor modellenwerk binnen. Voor welk bedrijf zou jij nogmaals uit de kleren gaan in ruil voor levenslang gratis voedsel?

Terugdenkend aan het geslaagde nieuwjaarsdiner, antwoordt Sander: “Poco Mucho”.


10. Als ik zeg kunstgras, dan is het eerste dat in je opkomt:

“Rubbergranulaat”.


11. Waar mogen we jou ’s nachts voor wakker maken?

Na lang aarzelen, besluit Sander met: ‘toch maar weer ei met spek’. Gevarieerd eten heeft meneer nog nooit van gehoord.

12. Zou je liever de beste speler van ADO Den Haag zijn of de slechtste speler van Barcelona?

“Hmm, de slechtste speler van een club zijn is nooit wat..”. Die toch twijfelt omdat het omringt zijn door grote voetballers vanzelfsprekend wel heel vet is. Toch besluit Blokhorst dat hij liever de beste speler van ADO zou zijn.


13. Zou je liever de beste speler van een WK willen zijn maar de beslissende penalty in de finale missen of het WK winnen zonder ook maar één bal aan te raken?

Onze ‘Sandabal’ geeft aan altijd graag een bijdrage te hebben. “Niet spelen lijkt me niks”.

14. Anouk Hoogendijk of Naomi van As?

“Anouk Hoogendijk!”

15. Sportief verliezen of onsportief winnen?

“Sportief verliezen”, die hierbij loodrecht tegenover de lijfspreuk staat van zomeraanwinst Voortman.

16. Zou je liever de Champions League winnen of het WK?

“Een WK blijft langer bij, puur omdat het eens in de vier jaar is. In de Champions League spelen weliswaar betere teams, maar een WK blijft langer bij.” Van sentimenteel chauvinistisch geneuzel is bij Blokhorst dus niet eens sprake.

 

17. Tegen wie wil je liever een penalty nemen, Jasper Cillessen of Patrick Braakman?

“Dan ga ik voor Jasper Cillessen, puur omdat je dan kan zeggen dat je gescoord hebt tegen Jasper Cillessen.” Hij heeft genoeg vertrouwen in zijn penalty-kwaliteiten om te voorkomen dat hij een van de weinigen zal zijn die een penalty mist tegen Cillessen. “De volgende penalty voor Drienerlo is gewoon voor mij!”. Toch krabbelt hij snel terug, beseffend wat voor bereik en impact deze woorden kunnen hebben: “Als de trainer het goed vindt tenminste....”


18. Van wie zou je nog wel eens een training willen krijgen?

“Jan Vennegoor of Hesselink, die man is een koning in panna’s uitdelen.”


19. Met welke voetballer zou je wel eens een dagje willen ruilen?

Niet geheel verassend, komt de beste speler van ADO over de tong rollen: “Tommy Beugelsdijk.”

 

Gemaakt
2016-10-24 13:41:24
Aangepast
2016-10-24 13:41:24
Auteur
JHarbers
0 reacties