Unioncard

Waarom een UnionCard en verenigingsheffing?

Hoe krijg ik een UnionCard (korte versie)

Hoe betaal ik verenigingsheffing (korte versie)

Hoe krijg ik een UnionCard (uitgebreid)

Hoe betaal ik verenigingsheffing (uitgebreid)

Saxion students

More info on UnionCard and association fee

Waarom een UnionCard en verenigingsheffing?

Alle leden van v.v. Drienerlo zijn door de UT verplicht om een UnionCard abonnoment te bezitten en verenigingsheffing te betalen. De UnionCard geeft je wel leuke voordelen als UT en Saxion students, zoals gratis gebruik van zwembaden, muziekstudios en biljarten op de campus, én kortingen op theaters en bioscopen. Dus check de UnionCard website, en haal eruit wat erin zit!

De verenigingsheffing is opgezet om kleine UT sportverenigingen met weinig leden te ondersteunen, en de gebouwen en sportfaciliteiten te onderhouden.

Hoe krijg ik een UnionCard (korte versie)

Krijg een UnionCard abonnement in slechts vier stappen!

1. Login op de DMS website.
   2. Klik op 'Aanbod'
   3. Vind 'UnionCard 18-19' en voeg het toe aan je winkelwagen.
   4. Ga naar je winkelwagen en ga door het betalingssysteem.

Je ontvangt na betaling een bevestigingsmail van de UT. En voilà, je bezit een UnionCard abonnement!

Hoe betaal ik verenigingsheffing (korte versie)

Voordat je de verenigingsheffing kan betalen, moet je een UnionCard abonnement bezitten. Lees hierboven meer.

In het kort, vraag je eerst verenigingsheffing aan, en na bevestiging van v.v. Drienerlo, kan je hiervoor betalen.

1. Login op de DMS website.
   2. Klik op 'Profiel' en ga naar 'Verenigingen'.
   3. Selecteer 'v.v. Drienerlo' in het dropdown menu en klik op 'Bewaren'.

Je hebt nu aangegeven te willen betalen voor de verenigingsheffing. Onze secretaris gaat hiermee aan de slag, en stuurt je een email voor de betaling. Heb je geen email ontvangen? Lees bij de langere versie hieronder verder.

Als je hebt betaald, krijg je een bevestigingsmail van de UT. En gefeliciteerd, je bent nu een volledig lid van v.v. Drienerlo en sportlid van de UT!

Hoe krijg ik een UnionCard (uitgebreid)

Krijg een UnionCard abonnement in slechts vier stappen! Als Saxion student, lees het hoofdstuk hieronder ook.

1. Login op de DMS website, door op de oranje knop met 'DMS Login UTwente Students Employees' te klikken, en gebruik je student account om in te loggen.
   2. Klik op 'Aanbod' in het menu rechtsboven.
   3. Vind 'UnionCard 18-19' en voeg het toe aan je winkelwagen. Je kan ook een half jaar abonnement krijgen, zoek dan op 'UnionCard Half Year'.
   4. Ga naar je winkelwagen en ga door het betalingssysteem. Je kan hier betalen met VISA, iDeal, MasterCard, Maestro en Sofort.

Hoe betaal ik verenigingsheffing (uitgebreid)

Voordat je de verenigingsheffing kan betalen, moet je een UnionCard abonnement bezitten. Dus als je deze nog niet hebt, lees dan hierboven meer.

Als Saxion student, lees ook het Saxion hoofdstuk hieronder.

2. Klik op 'Profiel' in het menu rechtsboven, en ga naar 'Verenigingen'.
   3. Selecteer 'v.v. Drienerlo' in het dropdown menu en klik op 'Bewaren'.

Je hebt nu aangegeven te willen betalen voor de verenigingsheffing. Onze secretaris gaat aan het werk om je te accepteren in het DMS systeem, door te kijken of je bent geregistreerd bij Drienerlo. Als dit zo is, krijg je een email met een link voor de betaling van verenigingsheffing. Als je deze niet hebt ontvangen, doe dan het volgende:

2. Klik op 'Aanbod' in het menu rechtsboven.
   3. Selecteer 'v.v. Drienerlo' in het 'Selecteer vestiging:' dropdown menu en 'Verenigingsheffing' in het 'Categorie' dropdown menu.
   4. Voeg de gewenste verenigingsheffing toe aan je winkelwagen (dus vol of half jaar).
   5. Ga naar je winkelwagen en ga door het betalingssysteem. Je kan betalen met VISA, iDeal, MasterCard, Maestro en Sofort.

Saxion students

Er zijn twee verschillen tussen Saxion en UT studenten voor de betalingsprocessen. Als Saxion student, dien je het volgende te doen:

- Om een UnionCard abonnement te kopen, dien je naar een Saxion studentenbalie te gaan en deze aan te vragen. Je ontvangt een bonnetje met login gegeven voor de DMS website. Helaas is het nu nog niet mogelijk voor Saxion studenten om dit direct via de DMS website te doen voor hun eerste UnionCard abonnement. Als je al een abonnement hebt gehad in het verleden, kan je wel direct inloggen op DMS en een nieuwe aanschaffen.
- Om in te loggen op de DMS website, dien je - in plaats van de oranje - de blauwe knop te gebruiken die zegt: 'Inloggen'.

Al het andere is hetzelfde zoals hierboven beschreven.

Meer info over UnionCard en verenigingsheffing

- De UnionCard is een abonnement die toegang geeft tot sporten op de campus, daarom betaal je elk jaar.
- De UnionCard en verenigingsheffing worden als digitaal product op je studentenkaart geladen.
- Voor elke sportvereniging waar je lid van bent, moet je een aparte verenigingsheffing betalen. Dus als je van nog een UT sportvereniging lid wordt, moet je de verenigingsheffing een tweede keer betalen!
- UT medewerkers betalen geen verenigingsheffing.
- Je kan voor de UnionCard en verenigingsheffing ook een halfjaar abonnement aanschaffen.
- Als je niet een UnionCard abonnement bezit en de verenigingsheffing niet betaald, mag je niet deelnemen aan wedstrijden, trainingen of andere activiteiten van v.v. Drienerlo. Als je de verenigingsheffing hebt aangevraagd, maar nog niet hebt betaald, dan ontvang je een boete. Dus regel alles zo snel mogelijk!
- Nog meer info is te vinden op de UnionCard website.