Nacompetitie veld 1

Veld 1 ontliep directe degredatie, eindigde 12e en dient nu dus nacompetitie te spelen. Tegen wie? Klik verder om erachter te komen. 

Team picture

 © Reinier van Willigen - Tubantia

Dit weekend sloot Drienerlo 1 haar reguliere competitie af met een thuiswedstrijd tegen Hellendoorn. Waar de uitwedstrijd uiteindelijk kansloos bleek, was het de bedoeling om thuis met een goed gevoel naar de nacompetitie te stevenen en dus een zo goed mogelijk resultaat binnen te slepen. Het weekend kwam met een volle zon en hoge temperaturen, en vele Drienerlo teams speelden hun laatste competitiewedstrijd op  26 mei. Dames 2 zette de toon met een 2-1 thuisoverwinning tegen Eibergen VR2, met doelpuntenmakers Marlies en Celia. Helaas kon Dames 1 dit niet een goed vervolg geven, door een 1-4 verlies tegen, jawel, Eibergen VR1. Maar uiteindelijk was het dan de beurt aan Veld 1 om het natgespoten maar nog altijd warme kunstgras.  

Away Match Hellendoorn - Drienerlo

Uitwedstrijd Hellendoorn - Drienerlo

Na een overweldigende openingsfase van tegenstander Hellendoorn, waar ze de 0-1 binnen 10 seconden hadden kunnen noteren, herstelde Drienerlo langzaam maar zeker en creëerde haar eigen kansen. Het thuisteam kon nog niet scoren, dus deed Hellendoorn dat wel met een mager aantal kansen voor rust. Gelukkig was het Tibor vlak na rust die de jongens weer naast de nummer 8 van de competitie zetten. Met aanhoudend drukzetten bij een 1-1 stand, en de terugkomst van Lucas bij V1, wist Drienerlo de bal hoog op het veld te winnen en bij Douwe af te leveren: 2-1. Toen Hellendoorn met een fenomenaal schoot van minstens 20 meter in de bovenhoek scoorde, moest Drienerlo op de laatste adem en zweetdruppels vechten voor een overwinning. Dus Dirk, zonder het goed en wel in de gaten te hebben, kopte een boogballetje van Remco nét voor de keeper. En met nog zo'n 5 minuten op de klok stond het 3-2, en werd de wedstrijd uitgevoetbald. Resultaat na 26 wedstrijden en de thuisoverwinning: een plekje gestegen op de ranglijst: 12e met 16 punten (4 winstpartijen, 4 maal gelijk).  

Away match Hellendoorn - Drienerlo 2

Uitwedstrijd Hellendoorn - Drienerlo

Dus nu kan Drienerlo 1 zich opmaken voor de eerste nacompetitiewedstrijd tegen Sportlust Glanerbrug. De laatste keer dat deze teams elkaar ontmoetten was in het seizoen 2015/2016, waarbij Sportlust uiteindelijk direct degradeerde. Nu werd zij 4e in klasse 4E en won ze een periode, waarmee ze zichzelf plaatste voor deze nacompetitie. Op 2 juni, om ongeveer 16:45, is duidelijk of Veld 1 doorgaat naar de tweede en allesbepalende nacompetitiewedstrijd, of het degradeert. Kijk zelf op Sportpark 't Bultserve van Glanerbrug, Enschede om 15:00.

 

Mocht het groen-wit het geluk aan haar zijde hebben, dan speelt Drienerlo de tweede en laatste nacompetitiewedstrijd tegen een andere periodekampioen van een vierdeklasser. Omdat de regels stellen dat de hoogst geklaseerde periodekampioen slechts één nacompetitiewedstrijd speelt en dus direct doorstroomt naar de finaleronde, weten we al wie dit is. v.v. Avereest. 72,1 kilometer met de auto overde A35, N36 en N48 richting Balkbrug, op de rand van de province Drenthe. Mocht V1 haar wedstrijd daar winnen, op 9 juni, dan speelt groen-wit nogmaals in de derde klasse. Eens zien of dat lukt. 

 

Het volledige nacompetitie speelschema voor de regio Oost op zaterdag is hieronder te zien. 

Playoff game 1

Playoff game 2

Gemaakt
2018-05-28 00:46:46
Aangepast
2018-07-05 13:53:34
Auteur
rrikken
0 reacties