Zaal 1 verliest halve finale districtsbeker

Zaal 1 speelde donderdagavond in Rijssen haar halve finale om de districtsbeker tegen Excelsior '31 in de Reggehal. Daar werd met 6-2 verloren onder toeziend oog van de meegereisde supporters. Drienerlo had gedurende de wedstrijd nooit écht een kans op een finaleplek, gezien de achterstand van 2-0 binnen 8 minuten, en het constante verschil van minimaal twee doelpunten. Excelsior neemt het in de finale op tegen ZVV Twente.

Excelsior 31 Drienerlo

Waar de fanschare al geruim op tijd aanwezig was in de Reggehal, konden de equipes uit Enschede en Rijssen het nog niet bekoren om het veld snel te betreden. Wellicht werden er in de kleedkamers nog vele tactieken besproken, want de zintuigen van aanwezigen werden slechts geprikkeld met een hardcore playlist uit de late 90'er jaren. Om de groen-witte spelers dan maar te prikkelen, werd het nieuwste spandoek van Drienerlo alvast opgehangen.

Cupfighters Voorbereiding

Hilbert had een half uurtje over

Cupfighters

Drienerlo trapte af en kon gelijk iets vooruit bewegen. Maar nadat de bal werd verloren bij de eerste actie, nam Excelsior gelijk het initiatief over. In de vierde minuut was het ook gelijk raak: 1-0 bij de eerste kans. Een corner werd ineens terug gelegd op een instormende Schultink die verwoestend in het dak schoot. Na deze opening kon Drienerlo zich nog niet herpakken of de stand was al verdubbeld. Een geplaatst schot - opnieuw van Schultink - ging in de verre hoek. Hierna kwam Drienerlo wat beter in haar spel, maar toch was het weer Rijssen dat het doel vond. 22 minuten: 3-0. Direct erna volgde dan toch de openingsgoal van Drienerlo: Wout schoot raak van dichtbij na een prachtige uitvoering van een ingestudeerde vrije trap. Waar vervolgens de kans was om de Anschlusstreffer te maken door een 1 op 1 met de keeper, was het uiteindelijk opnieuw Excelsior dat scoorde: 4-1 in de 25e minuut.

Voorzet

Jepie geeft voor...

Goal 1

...en Wout rondt af

Drienerlo moest alles op alles zetten om er nog wat van te maken in de tweede helft. En na 5 minuten was het dan daar: Joram gaf de bal aan een opstomende Wout, die na een sleepje bij zijn aanname opnieuw kon scoren van dichtbij. Een nieuwe impuls dus! Drienerlo speelde sterker naarmate de wedstrijd zich vorderde, waarop Excelsior reageerde door harder te spelen, met vele overtredingen. Toch was er in de 9e minuut opnieuw een gat van 3 goals: 5-2. Met die achterstand, durfde oud-Drienerlo'er en huidig Excelsior speler Michel Schellevis opeens op de tribune bij de groenwitten aan te schuiven. Er werd daarna nog altijd gevochten alsof het verschil slechts één goal was, maar uiteindelijk deden de Rijssenaren er nog een schepje bovenop en werd de eindstand bepaald op 6-2.

Een visueel beeld kan gevonden worden op de YouTube van Excelsior '31, waar een video is gemaakt van de wedstrijd met alle goals. Let dan specifiek op de momenten tussen 3:12 tot 3:16 en 3:29 tot 3:35.