Verslag Batavierenrace 2017

De lustrumeditie van de Bata zit er weer op: met een mooie 46e plaats in de algemene ranking heeft Drienerlo het weer uitstekend gedaan!

Of was die 46e plaats toch niet zo heel leuk?... Het gerucht ging de ronde dat er een gratis fust was voor het team dat eindigt op plek wat hetzelfde getal is als de hoeveelste keer de Bata is georganiseerd, 45 dus.... Maar goed, op 4 seconden werd Drienerlo geen 45e.

Doordat V1 een wedstrijd had tegen Kloosterhaar en er ook nog enkele blessures ontstonden in de weken voor de Bata, was het team aardig veranderd ten opzichte van toen de inschrijving open ging. Het was zelfs zo erg dat er twee renners mistten: de Drienerlo-equipe bestond maar uit 23 hardlopers, terwijl er 25 etappes gelopen moesten worden. 

Afijn, vrijdagavond begon in ieder geval goed met een pastaatje bij de preses. Na wat algemene mededelingen vertrok de nachtploeg vanaf de Campuslaan naar Nijmegen, met als eindstation het Radboud Sportcentrum. De nachtploeg was met 7 man sterk, dus twee lopers moestten twee etappes lopen: Schoppink en Sebastian offerden zich op om de extra kilometers te rennen.

De race verliep soepel voor Drienerlo, waar allemaal toptijden werden neergezet door de groen-witten. Vooral twee dames vielen op met hun prestatie: Marjolein en Daniëlle hadden beide een toptijd neergezet bij etappe 8 en 12 respectievelijk. Marjolein werd 4e op haar etappe (6.7 km in 29:13) en Daniëlle werd zelfs 3e op de 12e etappe (4.9 km in 22:46)! 

Nadat de laatste twee etappes gelopen waren van de Oude Markt naar de campus (Nadine en Sander), kon de bbq aangestoken worden. Met veel vlees en natuurlijk bier werd de dag even nabesproken (en ook werd de 0-2 overwinning van V1 een beetje gevierd ;) )

Tenslotte was nog 'het grootste studentenfeest' van de Benelux in de tenten, waar Drienerlo nog steeds voltallig aanwezig was. Het was weer een mooie Batavierenrace, volgend jaar gaan we weer voor plek 46 (gratis fust?)!

Gemaakt
2017-05-04 12:02:26
Aangepast
2017-07-22 15:54:54
Auteur
ncoorens
0 reacties