IJsbeer van de maand: Marjolein de Lange

Deze maand heeft Marjolein de Lange de eer om ijsbeer van de maand te zijn. Lees hier het interview met deze Drienerlo vedette!

IJsbeer van de maand: Marjolein de Lange

‘Voetballen tot in het bejaardentehuis!’

Speler statistieken

Naam: Marjolein de Lange
Leeftijd: 25 jaar
Studie+ jaar: Master biomedische technologie (7e jaars)
Team: Dames
Positie: Linksbuiten
Lid van Drienerlo sinds: 2010
Commissies binnen Drienerlo: DD-cup 2013, Bsit-commissie 2015, Harde Kern barteam
Oude club: v.v. Ruinen

Je bent nu al een behoorlijk aantal jaren lid van Drienerlo. Hoe hou je het zo lang vol? 
Tja, ik ben gewoon begonnen met een jaartje trainen en daarna nooit meer weggegaan.. Ik voetbal sinds m’n 11e. Ik zat eerst op korfbal samen met mijn zus, maar zij ging op een gegeven moment voetballen. Ik vond voetbal eigenlijk niet eens super leuk, maar nadat ik een keertje mee ben gaan trainen ben ik niet meer gestopt. 

     
                             Links Marjolein in haar jongere voetbaljaren

Wat is van al die jaren het mooiste moment wat je mee hebt gemaakt met Drienerlo?
Het kampioenschap in 2015 was wel het hoogtepunt. Aan het begin van dat seizoen kwamen er een aantal goede speelsters uit Groningen bij ons voetballen. We wonnen in dat jaar bijna alle wedstrijden en werden tijdens BSIT kampioen. 

Aan welk moment wil je het liefst niet meer herinnerd worden?
Aan het GNSK 2015 in Amsterdam. We gingen daar met het minimum aantal speelsters heen en na 1 dag voetballen was de helft van het team al uitgevallen met blessures. Toen hebben we vervolgens zondagochtend besloten om ons af te melden voor het toernooi.. 

Wie is het grootste vrouwelijke talent van Drienerlo?
Ik vind niet dat er iemand heel erg uitspringt. Ik denk dat we alle dames hun eigen goede kwaliteiten hebben en dat in teamverband iedereen een belangrijke rol speelt. 

Heb je een bepaald ritueel voor een wedstrijd?
Ik doe eigenlijk altijd het zelfde als normaal: een boterham met pindakaas eten. Verder doe ik niets speciaals, ik ben niet zo bijgelovig. 

Je bent nu ijsbeer van de maand, maar wat is eigenlijk je lievelingsdier?
Honden, ik heb ze nooit gehad maar het lijkt me wel leuk. Katten zijn trouwens ook prima beesten, dat hadden we vroeger bij mijn ouders thuis en in m’n studentenhuis loopt er ook eentje rond. Als ik moet kiezen dan ga ik toch voor katten, die hoef je tenminste niet uit te laten. 

Nooit meer voetballen of nooit meer alcohol drinken?
Alcohol is niet iets waar ik niet zonder kan, ik heb het niet echt nodig. Dus ik ga voor voetbal. Ik zie mezelf later ook wel in zo’n 40+ team spelen. Als het kan blijf ik voetballen tot in het bejaardenhuis. 

Naast voetbal ben je ook op andere sportieve gebieden actief, kun je hier wat meer over vertellen?
Ik loop wel eens hard en doe mee aan hardloopevenementen. Ik doe vaak mee aan de Cascaderun in Hoogeveen, heb twee keer meegedaan aan de Strongmanrun, doe af en toe een wat kleinere dorpsloop en loop uiteraard jaarlijks de Batavierenrace. Ik vind het wel leuk om aan mee te doen en elke keer wat beter te worden. Zo af en toe lukt dat aardig. Mijn PR is een tijd van 34.49 op de 5 mijl (ongeveer 8 kilometer), maar ik hoop het ooit nog sneller te kunnen. Ik wil nog wel eens een halve marathon proberen, dat lijkt me een mooie uitdaging. Maar dat is voor de langere termijn, daar moet ik eerst voor gaan trainen. 


     Marjolein in actie tijdens de Batavierenrace

De mannen van het 1e zijn onlangs voor Domino’s op pikante wijze op de foto gegaan. Wanneer komt de foto van dames 1?
Ik heb geen plannen gehoord. Als het hele team meedoet, dan zouden we dat wel doen. Wie weet! (Sponsorcommissie  HINT ;-))

Als ik zeg kunstgras, dan zeg jij: 
Eindelijk zelf een kunstgrasveld, dat heeft aardig wat jaren geduurd. Het veld speelt goed, vergeleken met andere kunstgrasvelden zelfs een stuk beter. 

Waar mogen we jou ’s nachts voor wakker maken?
IJs! Schepijs, slagroomijs, chocolade, caramel, zoiets, lekker vet. Past goed bij een ijsbeer toch? 

Zou je liever de beste speelster van ADO Den Haag zijn of de slechtste speelster van Barcelona? 
Dan ben ik liever de beste van ADO. Het voelt beter om een van de uitblinkers te zijn denk ik. 

Volg je vrouwenvoetbal een beetje? 
Nee, eigenlijk niet. Maar als Twente moet spelen ga ik er wel eens heen om te kijken. 

Vind je dat er voldoende aandacht wordt besteed aan vrouwenvoetbal?
Eigenlijk vind ik het zelf niet echt boeiend om naar te kijken. Het is gewoon een stuk minder goed dan mannenvoetbal, dat kijk ik wel. Ik ben zelf Ajax fan, dus als Ajax speelt kijk ik die wedstrijd vaak. Verder kijk ik de samenvattingen van de Eredivisie en volg ik de Champions League. 

Deze zomer vind het EK voor vrouwen plaats in Nederland en België. Ga je dat wel kijken?
Ja, ik ga het wel volgen denk ik als Nederland speelt. Ben zelfs ooit bij een WK 

Graziano Pelle of Olivier Giroud?
Dan ga ik voor Giroud, die heeft goede uitstraling, beter dan Pelle.

Sportief verliezen of onsportief winnen?
Sportief verliezen! Ik ben wel redelijk sportief, misschien een beetje te. Ik hou niet van onsportief voetballen. Ik zou mezelf bijvoorbeeld niet snel laten vallen in het strafschopgebied voor een penalty. Misschien mag dat soms wel. Ik heb gelukkig in al die jaren nog nooit blessures gehad doordat een tegenstander het op mij gemunt had. 

Zou je liever de Champions League winnen of het WK?
Champions League, het lijkt me leuker om met je eigen team iets te winnen. Het is wel knapper om het WK te winnen, want dan ben je meer afhankelijk van je landgenoten. Maar ik denk dat het winnen met je eigen team uiteindelijk wel meer voldoening geeft. 

Van wie zou je nog wel eens een training willen krijgen?
Bij de aanvoerdster van Ajax, Dafne Koster van Ajax. Gewoon, om te kijken hoe zij trainen. Een training van Frank de Boer zou ook tof zijn aangezien hij Ajax een paar keer kampioen heeft gemaakt. 

Met welke voetballer zou je wel eens een dagje willen ruilen?
Christiano Ronaldo, om te ervaren hoe hij leeft en traint. Qua acties vind ik hem wel een van de beste spelers, hij is leuker om naar te kijken dan Messi. Ik hou alleen niet van z’n arrogantie. Maar als hij niet te ego doet en normaal voetbalt is ie heel goed. 

 

Gemaakt
2016-12-16 14:00:32
Aangepast
2017-07-22 15:56:23
Auteur
ncoorens
0 reacties