Wedstrijdverslag Drienerlo 1 - FC Twente All Stars

De belangrijkste wedstrijd van het jaar. Een selectie van twintig man. Een nieuwe trainer na teleurstellende resultaten van voormalig coach Eulderink. Een biertap naast het veld. Meer supporters dan de fotograaf met een groothoeklens kan vangen. Alles draaide om de wedstrijd Drienerlo - FC Twente All Stars van 29 september. 

Nadat het bestuur der v.v. Drienerlo de aankleding verzorgde in de vernieuwde Sportkantine en rond het nieuwe kunstgrasveld, vond er een ceremoniële opening plaats op het kunstgrasveld. UT’s vice-president Mirjam Bult diende een doelpunt te maken, startende op de middenstip. Nadat de Drienerlo ijsbeer de bal kaatste op UT’s vice-president Mirjam Bult, miste laatstgenoemde voor open doel. Na een geslaagde herkansing en een geslaagde open bar middag, was om half 7 dan daar de aftrap voor Drienerlo - FC Twente All Stars. 

Met een ietwat onconventionele formatie voor Drienerlo (4-3-3), begonnen de studenten tegen the likes of Jan Vennegoor of Hesselink, Rik Platvoet en Ellery Cairo. Konden deze oudgedienden van FC Twente het nog? Dat werd snel duidelijk. De All Stars scoorden via eerst Platvoet, waarna Vennegoor met een bekeken kopbal voor de rust de stand op 0-2 bracht. Drienerlo werd meerdere malen zoek gespeeld en bracht zelf te weinig om enige aanspraak te maken op een doelpunt. Was nieuwe trainer De Vrijer dan ook de verkeerde keuze?

Niets bleek minder waar; De Vrijer greep in en wisselde zowat de gehele ploeg. De tweede helft was volledig voor v.v. Drienerlo, het vuur werd aan de schenen van de All Stars gelegd. Aangejaagd door de vele toeschouwers en de zichtbare vermoeidheid bij de 40+ers, stond het binnen een half uur alweer 2-2. Kon er meer uit geforceerd worden? Ja, helemaal als scheidsrechter Bas Nijhuis een eerlijke wedstrijd had gefloten. Hij was zichtbaar onder de indruk van Vennegoor en gaf achteraf toe wedstrijd bepalende beslissingen te hebben genomen. Toch merk je de grootsheid van zo’n man, wanneer zelfs Steen geen opmerking over hem durft te maken. Desalniettemin sleepte Drienerlo dan toch de overwinning uit het vuur, met een 3-2 winstpartij mag zij terugkijken op een geweldige dag!

Achteraf werd er met het Voetbalcafé nog teruggeblikt op de wedstrijd. Vennegoor gaf aan dat ze hadden verloren vanwege ‘onze’ opening: “die moet je dan wel winnen”. Echter merkte hij ook op dat veld 1 wel een leuke foto had gemaakt en hij gebruik zou maken van de kortingscode. We kunnen concluderen dat we deze man niet al te serieus moeten nemen. 

Om af te sluiten nog enkele gevolgtrekkingen: 4-3-3 is the way to go voor Drienerlo. De Vrijer als coach werkt beter dan Eulderink als coach. Vennegoor kan een panna uitdelen bij ‘panna-koning’ Sido Grin, én zeker niet andersom. 

 

 

Een sfeerimpressie is nog te vinden op:

http://www.fctwente.nl/blog/2016/09/fc-twente-all-stars-actie-v-v-drienerlo/

Gemaakt
2016-10-02 13:57:17
Aangepast
2016-10-04 16:53:34
Auteur
JHarbers
0 reacties