Scheidsrechter
Veld

Drienerlo 1 wint “6 punten wedstrijd”

Drienerlo 1 sterk begonnen aan tweede seizoenshelft. 

Nadat de winterslaap abrupt werd onderbroken door de fikse nederlaag tegen Vroomshoop, was het weer tijd om het seizoen te beginnen. De eerste wedstrijd was meteen belangrijk voor de studenten uit Enschede. Om degradatie te ontlopen moest er gewonnen worden bij RKSV thuis. De reis werd ingezet naar Rijssen in de hoop boven RKSV te reizen in de rangrijst...lijst!

Vooraf aan het duel stond de media vol over de komende degradatiekraker. RKSV had vol vertrouwen in de aankomende wedstrijd. “Ik heb er vertrouwen in dat wij van Drienerlo winnen”, sprak de doelman van RKSV in de Regiosport krant. Trainer Harperink haakte hier in de voorbespreking op in. Nadat het strijdplan duidelijk was en de afspraken waren gemaakt eindigde de bespreking met een quote: “Trust is beautiful, but winning is better” was de leus die naar de overwinning moest leiden.  

Na een warming up waar nogal gewend moest worden aan het prachtige reliëf van het doch sub-optimaal presterende grasmat, begon Drienerlo sterk aan het duel. Ondanks dat RKSV veel aan de bal was, zorgde de compacte formatie ervoor dat er niks gecreëerd kon worden door de Rijssenaren. Het waren dan ook de studenten die als eerste gevaarlijk werden. Over de rechterflank werd mooi gecombineerd via de rechtsback Theussing en de rechtsbuiten Maduro. Terwijl de rechtsback door liep naar de zestien meter van RKSV werd hij via Van der Ouderaa instelling gebracht. Echter kon de bal niet onder controle worden gehouden, waardoor de kans verloren ging.  

In de 35e minuut was het wel raak.  Een lange bal van de linksback Blokhorst viel tussen de verdediging, waarna Van der Meijden op de brommert met de doelman van RKSV oog in oog kwam. De bal werd onder de doelman doorgeschoven, waardoor het 0-1 werd. 

Even later was het Maduro die via de counter 1 op 1 met de keeper kon worden gezet. Helaas kon het gaatje niet worden gevonden, waardoor de bal kon worden opgeruimd. Tijd voor een pauze.

In de rust werd Kropman ingebracht voor de nog herstellende Theussing. Een gouden wissel. Terwijl Kropman alles zag gebeuren, werd vanaf de linkerkant de bal in het zestienmetergebied geslingerd. Pooth hield zijn poot stijf, troefde een verdediger af en de bal verdween van dichtbij in het doel. 

Daarna ging het spel verder, waar wisselend werd aangevallen, maar RKSV het niet tot het doel wist te bereiken. Rond de 65e minuut was het weer raak voor Drienerlo. Maduro kreeg de bal voor de verdediging van RKSV en wist met een schaar de verdediger op het verkeerde been te zetten. Die probeerde nog de bal weg te tikken, maar kwam kracht te kort. Maduro schoof de bal vervolgens langs de keeper. 

Tegen het eind van de wedstrijd werden de ruimtes groter voor Drienerlo. Toch wist RKSV bijna te scoren. De bal werd na een vrije trap niet goed verwerkt door Vaassen en er werd binnengekopt van dichtbij. Echter was het buitenspel, Rudie attent en aan de zijkant de vlag omhoog.  

Nog vlak voor het eind werd de score naar 4 verhoogd. In de zestien werd Riemer in stelling gebracht, waarna de keeper op de bal dook. Riemer wist daar wel raad mee, kon het niet laten en stiftte de bal over de aanstormende keeper heen.

Met een stand van 0-4 werden er belangrijke punten gepakt en kan Drienerlo zich voorbereiding op de volgende kraker tegen Juliana.

 

Opstelling: Vaasen, Theussing (46. Droplul), Snitch, Koehorst, Blokhorst,  Van der Ouderaa, Pooth, ter Horst, Maduro (67 Refsdal), Wildenbeest, Van der Meijden (69. Heinze) 

 

Auteur: Jesse van der Ouderaa

 

 

Opstellingen

RKSV 1

    Er is geen opstelling bekend

Drienerlo 1

    Er is geen opstelling bekend
0 reacties