Sportpark De Voordam

Scheidsrechter
Veld

Uitje veld 1 naar Pretpark Hellendoorn

Op zaterdag 24 februari vertrokken de spelers van V.V. Drienerlo richting V.V. Hellendoorn in Hellendoorn, de plaats van het alom bekende Avonturenpark Hellendoorn. De spelers hoopten op een rustig voebalmiddagje om met drie punten in de zak terug naar Enschede. Het bleek echter een wilde achtbaanrit te worden. Waar na een gemiddelde rit in de achtbaan sprake is van een goede dosis vrolijke adrenaline, bleven de spelers deze middag vooral achter met een misselijk gevoel van verslagenheid.

De voortekenen waren al niet echt voortreffelijk. De warming-up was minder inspirerend dan de zweefmolen van Hellendoorn waar een kind van 1,10 m nog zonder begeleiding in mag. Ondanks dat stuurde trainer Robert Harperink zijn spelers met een donderspeech en een extra dosis motivatie de wei in met de hoop dat het toch goed zou komen.

Al snel bleek dat V.V. Hellendoorn, met de wind in de rug, van plan was om hoog druk te zetten en de beuk erin te gooien. De botsauto’s zijn er niets bij, zoveel rommelig hotseknotsen voetbal er af en toe ontstond, vooral op het middenveld. De bal ging alle kanten op, maar werd vrijwel altijd in het voordeel van V.V. Hellendoorn gewonnen. De eerste twee kansen waren daarom ook niet verrassend voor de thuisspelende ploeg, maar V.V. Drienerlo hield het doel schoon. Toch maakte de bezoekende partij het eerste doelpunt. Bij een scrimmage na een corner in de zestien meter van V.V. Hellendoorn viel een van de spelers met zijn hand op de bal en floot de scheids voor een penalty voor V.V. Drienerlo. Wat zich ontspon voordat de penalty genomen kon worden, was op zijn minst hilarisch te noemen. Om Maduro uit zijn concentratie te halen maakte de keeper zoveel theater dat hij al gebeld schijnt te zijn om als animator op te treden bij één van de vele shows in het nabijgelegen pretpark. Maduro trok zich hier echter weinig van aan en liet de keeper kansloos: 0-1. De rest van de eerste helft beperkte Drienerlo zich voornamelijk tot verdedigen, enkele schamele uitbraken daar gelaten, en leken de bezoeker met een 0-1 te gaan rusten. Dit bleek echter valse hoop toen een rake kopbal in de 45e minuut toch de gelijkmaker betekende: 1-1.

Een mentale dreun voor de mannen van Harperink, maar toch gingen zij vol goede moed de tweede helft in. De tweede helft bleek helaas een spookhuis te worden, waar de ene verschrikking na de andere om de hoek kwam kijken. Kort in de tweede helft werd de volgende dreun uitgedeeld door de thuisploeg door bij een corner de volgende kopbal te scoren:2-1. De thuisploeg begon steeds beter te spelen en draaide de spelers van Drienerlo af en toe dol alsof ze als 10 jarige jochies in de draaimolen zaten. Hellendoorn werd helemaal in het spreekwoordelijke zadel geholpen toen de scheidsrechter een onterechte penalty toe kende voor een bal die met de hand zou zijn gespeeld. Ook deze penalty werd feilloos binnen geschoten en daarmee was het grootste verzet van de bezoekers wel gebroken. Kort daarna werd nog de 4-1 binnengekopt bij een hoekschop en uiteindelijk maakten de thuisploeg de wedstrijd nog af door een mooie 5-1 te scoren.

Uiteindelijk kwam er na 90 minuten een eind aan de wilde rit van de spelers van Drienerlo en begaven zij zich richting het spiegelpaleis om maar eens goed in de spiegel te kijken. Mits de Russische beer niet in de weg staat hebben de spelers komende zaterdag kans om zich tegen ASV ‘57 te revancheren en daar zal dan ook alles aan gedaan moeten worden.

Auteur: Mitchel "Snitch" Haring