Scheidsrechter
Maathuis, G.
Veld

De eerste driepunter

Voorgaande donderdag werden de eerste drie punten binnen gesleept, tegen niemand minder dan FC Twente All Stars. Een mooie 3-2 overwinning tegen de oud-profs moesten de eerste hete kolen op het nog zwakke vuur van de Drienerlo-trein zijn. Nu heette de tegenstander Roomsch Katholieke Storm Vogels, afgekort RKSV Rijssen of simpelweg RKSV. De NS trein deed in ieder geval zijn werk en na een gezellige rit kwam veld 1 aan in Rijssen. Aldaar werd het camerasysteem van vorige jaar niet opnieuw ingezet, waarschijnlijk door de 0-2 verliespartij tegen Drienerlo destijds...

De wedstrijdtijd zat nog niet in de twee cijfers of er waren al twee doelpunten genoteerd voor Rijssense zijde. En dat bij twee kansen. Drienerlo zette zelf wel aan, maar tot echt grote kansen kon dit nog niet leiden. Het had wel het overwicht op het middenveld en RKSV werd gedurende de hele eerste helft teruggedrukt op eigen helft. Sporadisch kwam daar een counter uit, maar hier wist debuterend keeper Daniel de la Cuesta wel raad mee. Één hachelijk moment deed zich voor toen een Rijssens schot tegen de hand van een zekere linkshalf werd geschoten. Deze was echter voor de buik gehouden en de scheidsrechter zag hier dan correct niets in, in tegenstelling tot het Rijssense medium Tubantia.

In de rust werd nog andermaal aangegeven dat er wel een schepje bovenop kon en de drie punten gewoon mee moesten richting Enschede. Met vroege wissels en een veranderde, aanvallende formatie zou dit geschieden. Toch was de eerste kans weer voor RKSV bij hervatting van de wedstrijd. Geen doelpunt deze keer, en Drienerlo bleef strijden voor de winst. Terwijl RKSV al lang en breed bezig was met tijdrekken, werd aan de andere zijde volop ingezet op een overwinning. Trainert Eulderink bleef verrassen met een 3-3-4 formatie na een wissel. Drienerlo’s strijd en pit werd dan eindelijk in de 72e minuut benut door een scherpe voorzet van van der Meijden vanaf links, zoals deze al vaker probeerde: aanvoerder De Wilde gleed de bal in eigen doel. Wat later was het opnieuw raak, dankzij invaller Voortman, welke opnieuw een scherpe voorzet van Drienerlo’s aanvoerder binnen frommelde: 2-2! Vervolgens kon het beide kanten op: RKSV kreeg enkele goede kansen in het laatste kwartier, maar keeper De la Cuesta bood weerstand aan alle dreiging. En wanneer dit niet zo was, stond Drienerlo’s linksback - eerst nog linkshalf - wel op de doellijn om een geplaatst schot niet te laten promoveren tot doelpunt (Ergens wordt nog steeds ‘JAAA!’ geroepen door een RKSV supporter toen de bal langs de keeper was). In de verlenging kwam de verlossing dan van de schoen van Steen; na een afgeslagen corner stond deze op de goede plek om met een droog schot raak te schieten. RKSV bezuurde het gelijk dat er zoveel tijd was gerekt and got rekt: RKSV 2, Drienerlo 3!

Een verdiende, maar zwaar bevochten overwinning; die ‘fienen’ katholieken konden er immers weinig van. Niet voor niets stond de ploeg onderaan met 0 punten, maar wist wel haar eerste twee doelpunten te maken tegen uitgerekend de studenten. Er zal de komende weken dus nog behoorlijk gesleuteld worden aan het spel gedurende balverlies; niet alleen staat het in de defensie niet altijd goed, maar wordt er ook meermaals verkeerd druk gezet en omgeschakeld. Hopen dat de Drienerlo-trein voldoende op gang is gekomen om volgende week tegen Juliana opnieuw drie punten te pakken!