Opnieuw nederlaag Dames 1

Dames 1 heeft ook haar tweede duel in de 4e klasse verloren. ATC'65 DA1 bleek met 1-3 te sterk. Check hier het wedstrijdverslag.

ATC thuis, altijd lastig

Op een regenachtige dag maakten de dames van Dames 1 zich op voor een kraker: VV Drienerlo - ATC'65. Deze kersverse koploper uit Hengelo was vastbesloten om de stand op de ranglijst te behouden, maar daarvoor zou men in Enschede een flinke horde moeten nemen. Gezien de ambities van beide teams was het al voor de wedstrijd voor iedereen bekend dat het hard tegen hard zou gaan.

Zaterdag 30 september, 12.00 uur. Het fluitsignaal klonk en ATC neemt de aftrap. “Gelijk erop!” klonk vanuit de achterhoede van de groen witten, waarna een sterke eerste helft volgde. Een helft waarin VV Drienerlo het initiatief opeist en ATC amper ruimte krijgt om te voetballen. Drienerlo speelt dynamisch en voorin gunt de onvermoeibare Marjolein de verdedigers van ATC geen enkele tijd om op te bouwen.

Het sterke spel wordt in de 23e minuut beloond door Bo, de kersverse aanwinst van het eerste. Na een snelle aanval over links kapt zij de rechtsback uit, waarna zij de bal venijnig langs de keeper in het net weet te plaatsen. De 1-0 is een feit. Het vertrouwen van de meiden groeit zichtbaar en de confrontatie wordt, na de tweede aftrap van de wedstrijd, direct weer opgezocht. Toch weet VV Drienerlo de voorsprong niet uit te breiden en groeit de druk vanuit de tegenstander. Na een ruime 45 minuten zochten beide teams, tot op het bot doorweekt, de kleedkamer op met een 1-0 stand op het bord.

Waar enkele gelukkige spelers zichzelf hebben beloond met een droog tenue, stonden anderen na rust intens ongelukkig de kou te verbijten. Of dit invloed had op het spel, zal voor iedereen een vraag blijven. Feit was wel dat de rollen opgedraaid waren in de tweede helft. ATC kwam sterk uit de startblokken, nam het balbezig grotendeels over en maakten dit al snel wereldkundig door de 1-1 te verzilveren met een sterk afstandsschot. Door vele meters af te leggen en vol de duels in te gaan, probeerden de dames van VV Drienerlo het tij te keren. Helaas volgde de 1-2 even later, na een knap indraaiende corner. Keeper Pia probeerde de achterstand nog recht te zetten met een nette showduik en door een overtuigende “Scheids!” uit te brengen. Helaas voor haar zonder succes: Scheids Schoppink wou er niet aan geloven. Na een latere 1-3 leek de wedstrijd beslist. Drienerlo kon lastig aansluiting vinden en moest veel inzakken om een grotere achterstand te voorkomen. Toch kon er regelmatig gecounterd worden en vormden Nadine en Marjolein grote dreiging met onder ander een bal op de lat.

Helaas mocht dit niet baten. Na 90 minuten verlieten beide teams, doorweekt met hemelwater en strijdzweet, het veld en mochten de dames van ATC zich laten feliciteren.